LUNCH     SERVERAS MELLAN 11.30-14.00 TISDAG-LÖRDAG 

Om oss

Strax utanför Göteborg och bara ett stenkast från Alingsås centrum ligger Nolbygårds ekobageri och kafé. På en gård med anor från 1900-talets början finns en blomstrande oas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Här har vi försökt återskapa en tidstypisk miljö med allt från gammaldags vallmotapet till vackra sittgrupper, för att lyfta husets hundraåriga historia.

Vi på Nolbygård brinner för ekologi och hållbarhet och jobbar därför mot att vara 100% ekologiska. Vi kan stolt visa upp den högsta KRAV-märkningen, guld. I bageriet bakas allt från grunden. Vaniljkrämen kokas på spisen, kardemumman mals precis innan bullarna bakas och mazarinerna trycks ut och fylls för hand. Alla bröd, kakor och bullar bakas av ekologiskt och närproducerat kulturspannmål från Wästgötarna.

Vecka 28

Måndag 

Stängt

Tisdag

Ängamat samt Tomat- och auberginesoppa (V)

Pizza

 

Onsdag

Marias fisksoppa med saffran och Mulligatwny – röd linssoppa (V)

Torsdag

Sydfransk potatissoppa och Ribollita (V)

Nudel- och kycklingsallad

Fredag

Marias älgfärssoppa och Broccolisoppa med kokos (V)

Lördag

Zucchinisoppa

Vegetarisk lasagne

Söndag

Stängt

V=Vegansk

En kort stentrappa leder upp till dörren till kaféet och vid behov finns en ramp att plocka fram så att alla i sällskapet kan komma in. Inomhus finns omkring 50 sittplatser samt en liten lekhörna för barn som också många gånger fungerar som en scen för olika musikevent. När vädret tillåter erbjuder vi en stor trädgård med ytterligare sittplatser. Där kan du fånga in den första vårsolen mot husväggen, eller svalka dig i skuggan av den stora linden under sommarens hetaste dagar.

Hos oss är alla välkomna, även hundar som är varmt välkomna att sitta vart ni vill i kaféet eller i den stora trädgården. Vi fixar vattenskål till hunden och bjuder på godis (om husse och/eller matte tillåter).

På vardagar erbjuder vi ekologisk lunch. Vi arbetar mycket med att använda råvaror efter säsong och anpassar utbudet därefter. Vill du inte äta lunch så erbjuder vi olika smörgåsar och den som är fikasugen har absolut kommit rätt. Här står kakbordet redo och dignar av sockerstinna kardemummabullar, förföriska chokladbollar, syndiga toscakakor, klassiska mazariner och många andra läckerheter.

Varmt välkomna till oss på Nolbygårds ekobageri och kafé!

[instagram-feed user=nolbygardsekobageri]