LUNCH     SERVERAS MELLAN 11.00-15.00 MÅNDAG-FREDAG

VECKA 38

Måndag

Broccolisoppa med ost och Tomatsoppa med svarta bönor och champinjoner (V) 

 

Tisdag

Spenatsoppa och Borsjtj (V)

Onsdag

Fisksoppa med vin, spenat och dill och Pumpasoppa med apelsin och rosmarin (V) 

V=Vegansk

Torsdag

Grön ärtsoppa med vin och Quinoasoppa (V)

Fredag

Gulaschsoppa och Champinjonsoppa 

Lördag

Grillmackor, smörgåsar och härliga bakverk! 

Söndag

Grillmackor, smörgåsar och härliga bakverk!

Om oss

Strax utanför Göteborg och bara ett stenkast från Alingsås centrum ligger Nolbygårds ekobageri och kafé. På en gård med anor från 1900-talets början hittar man en blomstrande oas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Här har vi försökt återskapa en tidstypisk miljö med allt från gammaldags vallmotapet till vackra sittgrupper, för att lyfta husets hundraåriga historia.

Vi på Nolbygård brinner för ekologi och hållbarhet och jobbar därför mot att vara 100% ekologiska. Vi kan stolt visa upp den högsta KRAV-märkningen med hela 3 märken. I bageriet bakas allt från grunden. Vaniljkrämen kokas på spisen, kardemumman mals precis innan bullarna bakas och mazarinerna trycks ut och fylls för hand. Alla bröd, kakor och bullar bakas av ekologiskt och närproducerat kulturspannmål från Wästgötarna.

Hos oss är alla välkomna, även hundar. En kort stentrappa leder upp till dörren till kafét och vid behov finns en ramp att plocka fram så att alla i sällskapet kan komma in. Inomhus finns omkring 50 sittplatser samt en liten lekhörna för barn som också många gånger fungerar som en scen för olika musikevent. När vädret tillåter erbjuder vi en stor trädgård med ytterligare sittplatser. Där kan man fånga in den första vårsolen mot husväggen, eller svalka sig i skuggan av den stora linden under sommarens hetaste dagar.
På vardagar erbjuder vi en ekologisk soppbuffé. Det serveras alltid två olika soppor och man får hemskt gärna smaka på båda. Vill man inte äta soppa erbjuder vi olika smörgåsar och den som är fikasugen har absolut kommit rätt. Här står kakbordet redo och dignar av sockerstinna kardemummabullar, förföriska hallongrottor, syndiga toscakakor, småkakor i glasburkar och klassiska mazariner.
Varmt välkomna till oss på Nolbygårds ekobageri och kafé – det blir inte godare än här!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

På fredag går vi man ur huse och uppmärksammar klimatkrisens alvar. Vi hör och ser konsekvenserna varje dag!Vilken värld ska vi lämna över till våra barn och barnbarn? Det är nu, just nu vi måste börja förändra våra beteenden, vi, kommunen, företag, näringslivet och alla beslutsfattare! ... See MoreSee Less

På fredag går vi man ur huse och uppmärksammar klimatkrisens alvar. Vi hör och ser konsekvenserna varje dag!Vilken värld ska vi lämna över till våra barn och barnbarn? Det är nu, just nu vi måste börja förändra våra beteenden, vi, kommunen, företag, näringslivet och alla beslutsfattare!
Load more