LUNCH     SERVERAS MELLAN 11.00-15.00 MÅNDAG-FREDAG

VECKA 32

Måndag

Fisksoppa med timjan och Grön ärtsoppa med vin

 

Tisdag

Ängamat och Het grönsaksoppa (V)

 

 

Onsdag

Fisksoppa med vin, spenat och dill och Morotsoppa med apelsin och ingefära (V)

V=Vegansk

Torsdag

Gazpacho (V) och Broccoli med ost

Fredag

Gulasch och Röd linssoppa (V)

Lördag

Grillmackor, smörgåsar och härliga bakverk! 

Söndag

STÄNGT

Om oss

Strax utanför Göteborg och bara ett stenkast från Alingsås centrum ligger Nolbygårds ekobageri och kafé. På en gård med anor från 1900-talets början hittar man en blomstrande oas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Här har vi försökt återskapa en tidstypisk miljö med allt från gammaldags vallmotapet till vackra sittgrupper, för att lyfta husets hundraåriga historia.

Vi på Nolbygård brinner för ekologi och hållbarhet och jobbar därför mot att vara 100% ekologiska. Vi kan stolt visa upp den högsta KRAV-märkningen med hela 3 märken. I bageriet bakas allt från grunden. Vaniljkrämen kokas på spisen, kardemumman mals precis innan bullarna bakas och mazarinerna trycks ut och fylls för hand. Alla bröd, kakor och bullar bakas av ekologiskt och närproducerat kulturspannmål från Wästgötarna.

En kort stentrappa leder upp till dörren till kafét och vid behov finns en ramp att plocka fram så att alla i sällskapet kan komma in. Inomhus finns omkring 50 sittplatser samt en liten lekhörna för barn som också många gånger fungerar som en scen för olika musikevent. När vädret tillåter erbjuder vi en stor trädgård med ytterligare sittplatser. Där kan man fånga in den första vårsolen mot husväggen, eller svalka sig i skuggan av den stora linden under sommarens hetaste dagar.
 

Hos oss är alla välkomna, även hundar och ni är varmt välkomna att sitta vart ni vill i kafét eller i den stora trädgården. Vi fixar vattenskål till hunden och bjuder på godis (om husse och/eller matte tillåter). Har du vägarna förbi oss under semmelsäsongen kan vi även erbjuda vår nyhet hund-semlan, en köttbulle delad i två med leverpastej spritsad på istället för grädde.

På vardagar erbjuder vi en ekologisk soppbuffé. Det serveras alltid två olika soppor och man får hemskt gärna smaka på båda. Vill man inte äta soppa erbjuder vi olika smörgåsar och den som är fikasugen har absolut kommit rätt. Här står kakbordet redo och dignar av sockerstinna kardemummabullar, förföriska hallongrottor, syndiga toscakakor, småkakor i glasburkar och klassiska mazariner.
Varmt välkomna till oss på Nolbygårds ekobageri och kafé – det blir inte godare än här!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to site admins
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

Nu är även semletåget igång som sig bör! Välkomna till semleparadiset! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook 4749613985094477

Toppless - det var fasen i mig det roligaste och bästa på länge... 😂

Jag önskade att jag bodde närmre 😩

Ja, det gjorde min dag kan jag säga. Åt just en liten, liten temla. 😋

Verkligen ett paradis!🥰

Haha ni är bara bäst , och ni har de godaste semlor 😃😃

Peter Alsén loket behöver nog service…🤔😋

Litt Da!😍

Finns det glutenfria semlor?

Frestande gott!

Skådar mitt norra öga en femla?😊

Meekatt här är ett ställe för dig 😘

Erik Andersson jag vill åka o äta semla där 😍

Ser att det ligger i Alingsås. Dags för en utflykt!

Lisa Smed

Arvid Tornberg 😍😍😍

Margaretha Jedmo

View more comments