LUNCH     SERVERAS MELLAN 11.00-15.00 MÅNDAG-FREDAG

VECKA 47

Måndag

Timjankryddad fisksoppa och Broccolisoppa med ost 

 

Tisdag

Borsjtj (V) och Spenatsoppa 

Onsdag

Fisksoppa med vin, spenat och dill och Quinoasoppa (V)

V=Vegansk

Torsdag

Grön ärtsoppa med vin och Tomatsoppa med svarta bönor och champinjoner (V)

Fredag

Gulasch och Majssoppa (V)

Lördag

Grillmackor, smörgåsar och härliga bakverk! 

Söndag

STÄNGT

Om oss

Strax utanför Göteborg och bara ett stenkast från Alingsås centrum ligger Nolbygårds ekobageri och kafé. På en gård med anor från 1900-talets början hittar man en blomstrande oas av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Här har vi försökt återskapa en tidstypisk miljö med allt från gammaldags vallmotapet till vackra sittgrupper, för att lyfta husets hundraåriga historia.

Vi på Nolbygård brinner för ekologi och hållbarhet och jobbar därför mot att vara 100% ekologiska. Vi kan stolt visa upp den högsta KRAV-märkningen med hela 3 märken. I bageriet bakas allt från grunden. Vaniljkrämen kokas på spisen, kardemumman mals precis innan bullarna bakas och mazarinerna trycks ut och fylls för hand. Alla bröd, kakor och bullar bakas av ekologiskt och närproducerat kulturspannmål från Wästgötarna.

Hos oss är alla välkomna, även hundar. En kort stentrappa leder upp till dörren till kafét och vid behov finns en ramp att plocka fram så att alla i sällskapet kan komma in. Inomhus finns omkring 50 sittplatser samt en liten lekhörna för barn som också många gånger fungerar som en scen för olika musikevent. När vädret tillåter erbjuder vi en stor trädgård med ytterligare sittplatser. Där kan man fånga in den första vårsolen mot husväggen, eller svalka sig i skuggan av den stora linden under sommarens hetaste dagar.
På vardagar erbjuder vi en ekologisk soppbuffé. Det serveras alltid två olika soppor och man får hemskt gärna smaka på båda. Vill man inte äta soppa erbjuder vi olika smörgåsar och den som är fikasugen har absolut kommit rätt. Här står kakbordet redo och dignar av sockerstinna kardemummabullar, förföriska hallongrottor, syndiga toscakakor, småkakor i glasburkar och klassiska mazariner.
Varmt välkomna till oss på Nolbygårds ekobageri och kafé – det blir inte godare än här!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Jul ute, jul inne, jul i hjärta, jul i sinne. Ifrån bageriet doftar det saffran och vörtkryddor. Över kaffespisen hänger juldekorationer. Ute faller snön och imorgon är det första advent. En väldigt fin lördag helt enkelt. Varmt Välkomna! 🌲🌟☕️ #nolbygårdsekobageri #julpynt #snö #lussekatter #ekologiskt ... See MoreSee Less

Load more